luni, 4 septembrie 2017

Retete de prajituri cu cafea

Rețete cu cafea

Cafeaua este utilizată și ca ingredient în mai multe rețete, de fapt există o mulțime de prăjituri care trebuie preparate cu cafea: de la bavareză indicată mai mult iarna, până la mousse și cremă de brânza rece, de obicei, savurată mai multă vara.
Am ales pentru voi câteva rețete, pentru care recomandăm, cea mai bună combinație de utilizat în prepararea de cele mai delicioase prăjituri cu cafea.

Mousse de cafea cu spuma de mascarpone
O mousse ușoară și proaspătă, care combină două arome tipice tradiției italiene: espresso și mascarpone. Ușor de pregătit, este ideală pentru a termina un prânz de vară fără să cântăriți prea mult ...







Spumă de cafea pe Nutella
Spumă de cafea pe Nutella este o cremă rece de cafea pe Nutella, ideală păstrarea în congelator, cu savoare plăcută să vă bucurați în orice moment al zilei. Desert foarte asemănător cu ceașca de înghețată a bunicului.








Cheesecake de cafea
Cheesecake de cafea este un desert cu aromă intensă, perfect pentru completarea unui prânz ușor și cu mult gust. 
Această versiune a brânzei tradiționale americane are un gust moale și proaspăt datorită adăugării de cafea în crema de branza Philadelphia. Rezultatul este o aromă foarte simplă de preparat, delicată care poate fi decorată cu boabe de cafea sau acoperită cu ciocolată neagră pentru a o face și mai plăcută! 
Cu cheesecake de cafea veți fi încântați de un gust dulce, dar surprinzător!



Granita de cafea cu friscă
Înghețată, sorbet și ... granita de cafea.
Care este cel mai bun mod de a găsi răcoare în căldura de vară? 
Există variante infinite de granita, dar astăzi dorim să propunem granita tipic italian, granita de cafea cu cremă de smântână sau frișcă







Chec cu cafea
În această rețetă vom afla cum să pregătim o delicioasă prăjitură cu cafea pentru orice moment al zilei, chiar și la micul dejun.









Bavareza cu cafea și sos de ciocolată
Bavareza este o gustoasă prăjitură într-o lingură de origine franceză (bavarois), foarte populară și în Italia.
În această rețetă prezentăm versiunea bavareză cu cafea, prăjitură ce poate fi preparată și în variante clasice, ciocolată sau fructe.







Tiramisu
Originile Tiramisului sunt foarte incerte, deoarece fiecare regiune ar dori să fi "inventat" această delicatețe. Se spune că, în antichitate, Tiramisu a fost numit "supa de Duke" în onoarea lui Cosimo de Medici, care a adus cu el rețeta din Florența, făcându-l cunoscut în toată Italia. Legenda spune, de asemenea, că supa ducelui a devenit favoritul dulce al nobililor care i-au atribuit proprietăți afrodisiace: de aici și numele Tiramisu. Versiunea neoficială, pe de altă parte, spune că inventarea Tiramisu a fost o cofetărie din Torino în onoarea lui Camillo Benso, Contele de Cavour, pentru al susține în încercarea sa dificilă de a unifica Italia.
În Veneția, se spune însă că tiramisu a fost inventat în restaurantul "el Toulà" din Treviso.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cafea Arabica & Cafea Robusta B-1870 Caffe

B-1870 Caffe Arabica & Robusta

CAFEA ARABICA Cafea Arabica este o specie de cafea inițial indigenă din munții Yemenului, Peninsula Arabică, de  unde și numele, precum ...